Aromatornyos pálinkafőző 5l 1Ft-ról - Jelenlegi ára: 49 000 Ft

Minden pálinkafőzőnk 100% réz, VPOP engedélyes, számlás, garanciás termék.  
Elsősorban párlat finomításra, borpárlat készítésre, vagy iztelen pálinkák aromásítására használhtató.
Készíthető vele gyógynövényes pálinka ! Ajándék receptket adok hozzá !
Aki maga főzi a pálinkáját, az:
pontosan tudja, hogy mi kerül a főzőüstbe;
maga dönti el, hogy a mennyiségre, vagy a minőségre helyezi a hangsúlyt;
a saját ízlésének megfelelő pálinkát főz;
a főzés egész folyamatát maga felügyeli;
azt issza, amit maga főzött.
Forrasztott kivitelű pálinkafőző dísz szegecseléssel.  Az üst űrtartalma 5 liter.
A csomag tartalma:
5l-es réz Pálinka főző
Használati útmutatóval, receptekkel
Digitális PH mérővel
Uvaferm Danstil A élesztő 100l cefréhez
Uvaferm CM élesztő 100l cefréhez
Uvaferm Saccharomyces Cerevisiae élesztő
100l cefréhez
Rovahin pektinbontó enzim 300l cefréhez
Citromsav pálinkafőző tisztításhoz
Borkősav cefre PH érték beállításhoz
Ajándék hőmérő beépítés a pálinkafőzőbe !
 
Alapanyaga 100%-ban vörösréz. A forrasztás anyaga nem tartalmaz ólmot.
Alapanyag
A pálinkafőzőnek rézből kell készülnie. Más alapanyagok használata csábító lehet a jóval alacsonyabb bekerülési költségek miatt, de ha megalkuszunk az lepárló anyagát illetően, akkor sosem fogunk igazán tiszta, finom pálinkát főzni.
A réz katalizátorként elősegíti az aromaanyagok elpárolgását, és egyes káros összetevőket meg is köt, ezáltal tisztítja is a párlatot.
A nyers pálinkát fogyasztás előtt még érlelni kell, ebben a folyamatban is szerepe van a réz ionoknak, amik a pálinkába kerülnek.
Ezért forgalmazunk kizárólag 100%-ban rézből készült pálinkafőzőket.
A forma
A gömb geometria kialakítása a gyártás során némi többlet munkát igényel, de a gömb alakú üstnek fontos szerepe van a tiszta pálinka főzésében.
A főzés során csak az üst falát tudjuk melegíteni. Így előfordulhatna, hogy a fal mentén jóval melegebb a cefre, mint az üst közepén. Ennek az a hátrányos következménye lenne, hogy a fal mentén már a magasabb forráspontú összetevők (Propanol, Butanol, stb. ) párolognak, mikor a faltól távolabb épp az etil-alkohol. Ahhoz, hogy az értékes anyagok az értéktelen, vagy éppen káros anyagoktól elkülönülten kerüljenek a párába, igyekeznünk kell az egész cefre egyenletes melegedését biztosítani.
Az üstfal mentén felmelegedő cefre felfelé törekszik. A gömb formájú üstfal a felszálló meleg cefrét az üst közepe felé irányítja, és ezáltal a hűvösebb cefrét a fal közelébe tolja el. Ez egy nagyon intenzív, szemmel is jól látható körfolyamat, ami biztosítja a cefre folyamatos mozgását, a melegebb és a kevésbé meleg cefre folyamatos cserélődését, azaz a cefre egyenletesebb melegedését.
Nem mellékesen a folyamatos mozgás a lekozmálás ellen is véd.
 
A kupola
A kupolába a gőz egy szűk nyíláson át érkezik, majd a kupolában egy tágasabb térbe kerül. A kitáguló gőz hőmérséklete valamelyest lecsökken, és a korábbiakban már említett, magasabb forráspontú összetevők egy része itt még kicsapódik. A gömb alakú kupola felülete nagyobb, mint az egyszerű kúp alakúaké, ezért nagyobb felületen hűl, és ettől ez a tisztító hatás még erősebb.
Az általunk forgalmazott pálinkafőzők kupolájának formája biztosítja a legerősebb tisztító hatást.
A réz alapanyagnak és a több száz éves hagyományok alapján kialakult jellegzetes formavilágnak köszönhető, hogy cégünk, pálinkafőző berendezéseivel már az első főzés után nyert párlat felveszi a versenyt a gyengébb minőségű főzőkből kétszeri lefőzéssel nyert pálinkával.
A hagyományos, kétszeri lefőzéssel pedig igazán nagy tisztaságú, kellemes gyümölcs ízű pálinkát főzhetünk.
Az aromatorony
A kisüsti pálinkafőzéshez nem elengedhetetlenül szükséges, de nagyon hasznos kiegészítő az aromatorony.
Ez tulajdonképpen egy henger alakú toldás, amelyet a főzőüst és a hagymakupola között helyezünk el. A toronyban helyet kap egy lyukacsos réz kosárka, amire a gyógynövényeket, gyümölcsöket helyezhetjük.
Ha a pálinkát átpároljuk a gyümölcsökön, akkor átveszi az ízüket, és így egy jóval zamatosabb pálinkát kapunk, vagy éppen egyedi ízt adhatunk az italnak. Gyümölcsös, már-már likőrszerű pálinkát állíthatunk elő, ami azok elismerését is kivívja majd, akik nem kedvelik az erős, karcos italokat.
Vagy helyezzünk gyógynövényeket az aromatoronyba, és akár vizet, akár pálinkát is átpárolhatunk rajta. Az eljárás lényege, hogy a növények nem érintkeznek közvetlenül a forró üsttel, vagy folyadékkal, amelyek károsítanának egyes hatóanyagokat, illóolajokat, értékes vitaminokat.
Ehelyett a gőz megnyitja a növény pórusait, és a gőz szállítja az értékes anyagokat a hűtőbe. Ha pálinkát párolunk át a gyógynövényeken, akkor egyrészt tisztul a párlat, másrészt az alkohol tartósítja is a hatóanyagokat.
Ha a tornyot kis poharakkal, vagy üveggolyókkal rakjuk tele, akkor azok olyan hatékonyan szűrik, tisztítják a párlatot, hogy már az első lefőzésnél nagyon tiszta, magas alkoholfokú pálinkát kapunk. Ennek a pálinkának ugyan nem sok íze lesz, de semmi baj. Aromatornyunk segítségével olyan ízt adunk az italnak, amilyent akarunk – természetesen mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.
Végül, az aromatornyot egyszerűen levehetjük az üstről, és hagyományos pálinkafőzőként is használhatjuk a készüléket.



Jelenlegi ára: 49 000 Ft

Az aukció vége: 2011-10-20 15:43
. Aromatornyos pálinkafőző 5l 1Ft-ról - Jelenlegi ára: 49 000 Ft

Fontos